Hoe werkt de daglichtlamp bij winterdepressie?

Als de zon minder gaat schijnen lopen sommigen kans op een winterdepressie. Dit komt door de fysiologische gevolgen van minder blootstelling aan natuurlijk licht. Daarom is de daglichtlamp ontwikkeld: een simpele maar effectieve oplossing voor een probleem zo complex als depressie.

De wetenschap achter de daglichtlamp

De aanmaak van serotonine en melatonine wordt beïnvloed door het licht. Deze twee neurotransmitters hebben op hun beurt invloed op het gevoel van welzijn en de biologische klok.

Een daglichtlamp bootst het soort licht na dat serotonine- en melatonine aanmaak, en dus het humeur, kan oppeppen. Lichttherapie is wetenschappelijk bewezen door middel van klinisch onderzoek.

Welke daglichtlamp kan ik gebruiken?

Mentaal Beter beveelt de FV-400 Energielamp / lichttherapielamp aan.

Voordelen van deze lichtlamp zijn:

  • het gebruik van medisiche LEDs (Licht Emitterende Dioden)
  • het licht is van de meest effectieve golflengte voor de aanmaak van serotonine en melatonine
  • het licht is niet schadelijk voor de ogen het heeft geen UVlicht getest en aanbevolen door de Consumentenbond

Met de FW-400 is een dagelijkse sessie van 15 minuten voor de meestal al voldoende.

Hoe gebruik je de daglichtlamp?

Plaats de lamp op ongeveer een armlengte (50cm) afstand, schuin voor u zodat het licht op uw ogen valt U hoeft niet direct in het licht te kijken, maar af en toe kan geen kwaad U kunt contactlenzen of bril blijven dragen Tijdens het gebruik kunt u bijvoorbeeld ontbijten, lezen of TV kijken.

Een dagelijkse sessie van 15 minuten is het advies, maar dit kan verschillen per persoon. Vraag hiernaar bij uw behandelaar.

Als u bij ons in behandeling bent en de combi-therapie van Mentaal Beter volgt, dan krijgt u van ons geheel kosteloos de lamp mee naar huis.

Privé delen
Publiek delen