1. Aanmelden bij Mentaal Beter

Wat goed dat je de volgende stap in jouw herstel gaat zetten. Om in behandeling te komen bij Mentaal Beter dien je eerst aangemeld te worden. Dit kun je door jouw huisarts laten doen, maar je kunt dit ook zelf doen. Op deze pagina gaan we je uitleggen op welke manieren je kunt aanmelden bij Mentaal Beter.

2. Aanmelden Volwassenen

Om je aan te melden en een behandeling te starten hebben wij een geldige verwijsbrief nodig van je huisarts. Zonder deze verwijsbrief is het niet mogelijk om te beginnen met een behandeling. Je kunt je zowel online, via e-mail als fax aanmelden bij Mentaal Beter. Bij iedere manier van aanmelden hebben wij een verwijsbrief nodig.

Online aanmelden volwassenen

Met behulp van onze chatbot Siggie is aanmelden een fluitje van een cent. Je hoeft alleen maar zijn vragen te beantwoorden en voor je het weet is je aanmelding voltooid. Je kunt ook gelijk je verwijsbrief mee versturen. Wij zullen na het invullen van je gegevens binnen tien werkdagen contact met je opnemen. Klik hier om je samen met Siggie aan te melden.

Aanmelden via e-mail of fax

Als je van je verwijzer een verwijsbrief hebt meegekregen, kun je deze op verschillende manieren versturen:

1. Per mail naar verwijsbrief@mentaalbeter.nl. Dit kan op twee manieren:

  • Verstuur de (digitale) verwijsbrief mee in de bijlage;
  • Maak een foto van de verwijsbrief met je smartphone en stuur deze mee in de e-mail.

2. Per fax

  • Faxnummer: 033 799 90 56

Vragen over aanmelden?

Ons planbureau is iedere werkdag bereikbaar tussen 8.00 en 17.30 uur op 088-010 44 80.

3. Aanmelden Kind en Jeugd

Om een behandeling te starten hebben wij een geldige verwijsbrief nodig. Deze verwijzing kan gedaan worden door de huisarts, het wijkteam of de gemeente. Het kan voorkomen dat Mentaal Beter de verwijsbrief rechtstreeks ontvangt van de verwijzer, maar het kan ook voorkomen dat je de verwijsbrief meekrijgt van de verwijzer.

Kinderen en jongeren kunnen zowel online, telefonisch, via e-mail als fax worden aangemeld bij Mentaal Beter.

Online aanmelden Kind en Jeugd

Met behulp van onze chatbot Siggie is aanmelden een fluitje van een cent. Je hoeft alleen maar zijn vragen te beantwoorden en voor je het weet is je aanmelding voltooid. Je kunt ook gelijk je verwijsbrief mee versturen, maar het is ook mogelijk om dit later te doen. Wij zullen na het invullen van je gegevens binnen drie werkdagen contact met je opnemen. Klik hier om je samen met Siggie aan te melden.

Telefonisch aanmelden Kind en Jeugd

Ons planbureau is iedere werkdag bereikbaar tussen 8.00 en 18.00 uur op 088-033 06 00. Telefonisch aanmelden duurt ongeveer 20 minuten. Tijdens dit gesprek vragen wij naar je Burger Service Nummer (BSN) of dat van je kind. Het is dus handig als je deze gegevens bij de hand hebt voordat je contact opneemt. Anders kunnen we je helaas niet verder helpen.

Aanmelden via e-mail of fax

Als je van je verwijzer een verwijsbrief hebt meegekregen, kun je deze op verschillende manieren versturen:

1. Per mail naar planbureaukj@mentaalbeter.nl. Dit kan op twee manieren:

  • Verstuur de (digitale) verwijsbrief mee in de bijlage;
  • Maak een foto van de verwijsbrief met je smartphone en stuur deze mee in de e-mail.

2. Per fax

  • Faxnummer: 033 799 90 56

4. Toestemming ouders

Voor een aanmelding van een kind tot 16 jaar is het noodzakelijk dat beide gezaghebbende ouders toestemming geven. Als de ouders gescheiden zijn en wél beiden het ouderlijk gezag over het kind hebben, zal schriftelijke toestemming van beide ouders gevraagd worden. Wanneer één van de ouders het kind aanmeldt, dient de andere ouder hiervoor ook toestemming te geven. Deze heeft immers ook recht op informatie over de behandeling.

Kinderen tussen de 12 en 16 jaar hebben recht op geheimhouding van de psycholoog. Alleen wanneer dit in het belang van het kind is, zal de psycholoog deze geheimhouding (na overleg met het kind) doorbreken. Een kind moet vanaf de leeftijd van 12 jaar ook zelf mee tekenen voor de behandeling.

Jongeren vanaf 16 jaar mogen zichzelf aanmelden voor psychologische hulpverlening. Ook zij hebben recht op geheimhouding. Hier geldt ook: alleen indien de psycholoog dit noodzakelijk acht zal deze, na overleg met de jongere, in zijn of haar belang de geheimhouding doorbreken.

Onze psychologen streven ernaar om ouders / voogd zoveel mogelijk te betrekken bij de behandeling van hun kind.