This page is also available in: English

Over Mentaal Beter

Versterken van veerkracht

Sinds onze oprichting in 2004 laten wij zien dat het anders kan in de geestelijke gezondheidszorg in Nederland. Wij ontwikkelen ons iedere dag voor betaalbare, effectieve en duurzame zorg. In iedere behandeling laten wij cliënten zien dat het anders kan, door samen uit te zoeken wat er aan de hand is, helpen wij klachten verminderen en krachten ontwikkelen. Om zo de uitdagingen van het leven beter aan te kunnen en de veerkracht te versterken. Mensen met psychische problemen helpen, dat is waar wij het voor doen!

Wat zijn onze beloftes?

Persoonlijk

Jij kan bij ons altijd rekenen op een op maat gesneden aanpak, waarbij jij altijd op de eerste plaats staat.

Duidelijk

Wij informeren jou op een begrijpelijke manier over jouw situatie en de afgesproken werkwijze. Zo weet jij altijd waar je aan toe bent.

Doelgericht

Wij zetten behandelingen heel gericht in, afgestemd op jouw hulpvraag. Samen bepalen we het doel en doen er alles aan om dat doel zo snel mogelijk te bereiken.

Actief samenwerken

We bekijken samen met jou welke behandeling het beste past, zodat we actief kunnen samenwerken aan het beste resultaat van de behandeling.

Wat doen wij nu precies

Onze professionals, psychologen en psychiaters bieden de beste zorg voor mentale problemen bij kinderen, jongeren en volwassenen. Wij helpen mensen met lichte tot matige klachten, zoals depressie, angst, trauma en matige persoonlijkheidsstoornissen. Dit doen wij door middel van wetenschappelijk onderbouwde behandelingen. Wij helpen jou om zo snel mogelijk de regie over jouw leven terug te krijgen!

Hoe doen wij het anders

Positief

Onze organisatie, onze mindset en onze behandelingen zijn positief en oplossingsgericht.

Innovatief

Wij zoeken kansen in digitale en technologische ontwikkelingen om onze zorg te verbeteren.

Zelfredzaam

Wij stimuleren zelfredzaamheid en verantwoordelijkheid in onze behandelingen maar ook binnen onze organisatie.

Samen

Echte verandering in de zorg maak je samen, daarom sluiten wij samenwerkingen om een blijvende en grote impact te maken.

Ons Zorgaanbod

Wij hebben een gevarieerd en uitgebreid zorgaanbod. Bij ons kunnen kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met uiteenlopende problematiek en hulpvragen terecht.

De professionals van Mentaal Beter zijn specialisten in het behandelen van problematiek zoals angststoornissen, depressieve klachten, lichamelijke klachten, ADHD, trauma, PTSS, persoonlijkheids stoornissen of autisme. Het merendeel van de behandelingen wordt op elke vestiging aangeboden, echter kan op sommige vestingen het aanbod verschillen.

Waarom Mentaal Beter?

Behandelresultaat

Het resultaat van onze behandelingen is ongeveer twee keer zo hoog als het gemiddelde van alle GGZ instellingen in Nederland.

Cliënttevredenheid

Cliënten beoordelen de behandelingen bij ons gemiddeld met een 8,4. Vooral op het gebied van bejegening zijn onze cliënten erg tevreden.

Korte wachttijden

Wij doen er alles aan om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. Zo hebben wij dit jaar al 10 nieuwe locaties geopend en hebben wij al ruim 100 nieuwe collega's aangenomen.

Onze behandelaren

Mensen maken het verschil en dat is bij Mentaal Beter niet anders. Al onze behandelaren, psychologen en psychiaters staan ingeschreven in de voor hun beroepsgroep van toepassing zijnde registers. Zoals bijvoorbeeld het NIP, de NVVP, de NVO, de LVE, de NVvP, de VGCT en de Nederlandse Vereniging EMDR.
Onze behandelaren stimuleren elkaar iedere dag om de beste zorg te leveren en volgen hiervoor de benodigde bijscholing.

Zet de volgende stap in jouw herstel!

Lees meer over jouw hulpvraagZoek een praktijk