Mariska Custers
Mariska Custers
Basispsycholoog

"Goededag! Ik ben Mariska Custers en vertel je graag meer over onze praktijk in Maastricht"

Op onze praktijk in Maastricht staat een team van verschillende behandelaren klaar voor het behandelen van psychische klachten bij kinderen en jongeren. Hierbij bieden wij behandeling in de vorm van gesprekstherapie. We streven ernaar de eigenheid en unieke kenmerken van jeugdigen te behouden en daarnaast hun welbevinden te vergroten. Binnen onze behandeling kiezen wij voor een brede kijk waarbij zowel de signalen van ouders en school als die van het kind/de jongere zelf in worden meegenomen. Wij behandelen lichte tot matig ernstige psychische klachten die te maken hebben met depressieve gevoelens, angstgevoelens, ADHD, autisme, hoogbegaafdheid, gedragsproblematiek en sociale ontwikkeling.
Wij beschikken tevens over de mogelijkheid om diagnostisch onderzoek te verrichten bij een kind of jongere, als dat nodig blijkt te zijn. Een onderzoek kan op zichzelf staan maar ook vervolgd worden met een behandeling binnen onze praktijk. Hierbij staan duidelijke communicatie en overleg bij ons hoog in het vaandel.

Niet alleen individuele kinderen, maar ook complete gezinnen helpen
Tijdens de behandeling staat het kind of de jongere op de eerste plaats. Maar in onze behandelingen staat met alle betrokkenen werken centraal en is er veel aandacht voor de omgeving van het kind. We betrekken het gezin en ook de school, want ontwikkelen doe je niet alleen. Het is belangrijk dat een kind of jongere leert omgaan met zijn klachten, maar de ondersteuning van het gezin en de school in het omgaan met de klachten is net zo belangrijk. Wij zorgen er voor dat niet alleen het kind of de jongere nuttige handvatten krijgt aangereikt om te bloeien, maar ook zijn of haar omgeving.

Ook online therapie in Maastricht
Reguliere persoonlijke gesprekken kunnen en zullen in veel gevallen worden aangevuld met online behandelmogelijkheden. Hiervoor gebruiken wij een ruim aanbod van e-health modules die speciaal voor kinderen, jongeren en hun ouders ontwikkeld zijn. Meer over ons e-health aanbod lees je hier.

Let op: Intakestop regio Zuid Limburg

Helaas hebben wij voor 2023 geen contracten meer met de regio Zuid Limburg. Daardoor mogen wij vanaf 2023 géén nieuwe cliënten meer aannemen woonachtig in deze regio. Wij adviseren u contact op te nemen met de gemeente waar je woont en te vragen naar de mogelijkheden.

Zet de volgende stap in je herstel

Meld je aan