Online Psycholoog | Mentaal Beter Online

Mentaal Beter Online: hulp van een online psycholoog!

Hulp ontvangen voor psychische klachten vanaf een plek waar jij je fijn voelt? Op een flexibel tijdstip? Dan ben je bij Mentaal Beter Online aan het juiste adres. Onze online ggz-praktijk biedt jou de mogelijkheid om met behulp van een online psycholoog jouw klachten aan te pakken op het gebied van depressieve klachten, ADHD, trauma en/of angststoornissen. Dit kun je doen vanuit huis of een andere plek waar jij je op je gemak voelt. Het enige wat je nodig hebt is een goede internetverbinding en je smartphone, tablet of PC met webcam.

Veilig en op eigen tempo aan de slag

Het klinkt misschien heel spannend en/of een beetje ingewikkeld, maar wees gerust: het valt allemaal erg mee. Alle gesprekken met jouw online psycholoog worden gevoerd in een veilige online omgeving via beeldbellen en chat. Zo heb je persoonlijk contact, maar wel vanaf de plek waar het jou het beste uitkomt. Aanvullend op de online gesprekken ontvang je online ondersteuning van een behandelassistente via chat en/of telefoon en werk je in je eigen tempo via e-health aan je herstel.

Voor welke psychische klachten?

Mentaal Beter Online is volop in ontwikkeling en op termijn verwachten wij meerdere diagnoses door middel van volledige online therapie te kunnen behandelen. Op dit moment bieden wij online hulpverlening aan voor volwassenen die last hebben van klachten die te maken hebben met depressieve klachten, ADHD, trauma en/of angststoornissen.

Deze behandelingen vallen onder verzekerde zorg en je kunt snel aan de slag gaan met jouw herstel. Dus wacht niet langer om van jouw klachten af te komen en vraag vandaag nog een vrijblijvend gesprek aan.

Praktische Informatie

  • Tijdsbesparing - er is geen sprake meer van reistijd en wachten in wachtruimtes;
  • Vertrouwde omgeving - je bepaalt zelf vanaf welke locatie je contact opneemt met de psycholoog. Dit kan thuis zijn of elke andere omgeving naar keuze;
  • Ondersteuning - behandelassistentes staan voor je klaar via chat en/of telefoon wanneer je wat steun kunt gebruiken (op werkdagen van 07.00-23.00 uur en tijdens weekenden en feestdagen van 09.00-21.00 uur);
  • Online modules - je werkt in je eigen tempo aan jouw herstel via diverse online modules, ook wel e-Health genoemd;
  • Persoonlijk contact - je hebt persoonlijk contact met jouw behandelaar via beeldbellen.

Nadat je je hebt aangemeld bij Mentaal Beter Online, doorloop je het digitaal aanmeldproces en zal er een intakegesprek plaatsvinden met een van onze psychologen en regiebehandelaren. Dit gebeurt in een veilige online omgeving via beeldbellen. Vervolgens wordt er gezamenlijk een behandelplan opgesteld en worden de behandelsessies ingepland. Deze sessies worden allemaal via beeldbellen en chat gevoerd. Ondertussen heb je de mogelijkheid om via diverse e-health modules aan jouw herstel te werken. Tijdens jouw online therapie heb je iedere werkdag de mogelijkheid om tussen 07.00-23.00 uur en tijdens weekenden en feestdagen tussen 09.00-21.00 uur een van onze behandelassistentes te benaderen via chat als je tegen zaken aanloopt waarbij je hulp nodig hebt. Alles op afstand, waar en wanneer het jou het beste uitkomt.

De online therapie die je ontvangt bij Mentaal Beter Online valt onder verzekerde zorg. Het wordt dus vergoed door zorgverzekeraars. Net als bij reguliere behandelingen is het ook nodig om een verwijsbrief te hebben van de huisarts voordat je kunt starten met de behandeling.

Bij Mentaal Beter Online bieden wij de volgende behandelmogelijkheden aan voor volwassenen:

Check hier of Mentaal Beter Online jou kan helpen

Doe de test

Onze behandelaren

Psychische klachten aanpakken en gelukkiger in het leven staan? Onze behandelaren helpen je graag verder.

Zet de volgende stap in jouw herstel

Ben jij benieuwd of online therapie iets voor jou is? Je kunt nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen met een van onze behandelaren! Je krijgt op deze manier een beeld van het behandelproces en je kunt vragen stellen over de behandeling. Klik op de knop ‘Vrijblijvend Kennismakingsgesprek’ en vul je gegevens in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om het kennismakingsgesprek in te plannen.