Mentaal Beter voor: Jongvolwassenen

Do you want to read this page in English? Click here.

Ons zorgaanbod

Studeer jij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam of aan de Faculteit Geesteswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en heb je al eens hulp gezocht bij de studentenpsycholoog of Siggie for students, maar blijkt dat er meer nodig is? Wij zijn er voor jou. Ons team kan je online helpen bij angst- of stemmingsklachten, aandachts- en concentratieproblemen, traumagerelateerde klachten, problemen met jouw zelfbeeld, autonomieproblemen, problemen in de gezinsinteractie en beginnende persoonlijkheidsproblematiek.

Wachttijd

Ben je student aan de Erasmus Universiteit Rotterdam of aan de Faculteit Geesteswetenschappen aan de UvA, heb je een Nederlandse verzekering, en heb je van Siggie for Students of de studentenpsychologen het advies gekregen je voor ons team aan te melden? Je kunt je bij jouw huisarts melden voor een doorverwijzing. De huisarts kan vervolgens verwijzen via de reguliere route voor cliënten boven 18 jaar, onder vermelding van ‘team Jong Volwassenen’. Benieuwd hoe de vergoeding werkt en welke kosten jij zelf maakt? Je kunt hier meer informatie vinden.

Heb je een buitenlandse verzekering? Je kunt je dan aanmelden voor een zelfbetalers traject. Je betaalt per sessie en afhankelijk van de verzekering die je in het buitenland hebt, kun je deze facturen daar indienen. Neem altijd contact op met jouw buitenlandse verzekering om te onderzoeken welke mogelijkheden voor vergoeding zij bieden.

Behandelmethode

Behandeling vindt bij ons vraag- en resultaatgericht plaats volgens evidence based behandelmethodes. De behandelingen vinden plaats via beeldbellen, ondersteund met een grote mogelijkheid aan online modules. Lees hier meer over Mentaal Beter.

Contra-indicaties

Mentaal Beter kan niet de juiste zorg bieden aan cliënten waarbij er sprake is van een langdurige psychiatrische voorgeschiedenis, verslaving, een IQ lager dan 80, bipolaire- en psychotische stoornissen, burnout, eetstoornissen, matig-ernstige of ernstige persoonlijkheidsproblematiek, crisisgevoeligheid, agressieproblematiek, acute suïcidaliteit en ernstig ondergewicht (BMI < 17,5). Cliënten moeten beschikken over voldoende vaardigheid van de Nederlandse of Engelse taal.

Over Ons

Ons team bestaat uit een klinisch psycholoog, twee gz-psychologen, een gz-psycholoog in opleiding en een orthopedagoog die zowel ervaring hebben met de behandeling van kinderen en jongeren, als ook met volwassenen. Zij beschikken daardoor over specifieke kennis over de doelgroep jong volwassenen. Daarnaast is er de mogelijkheid tot het consulteren van een psychiater. Het team werkt online, waardoor zij flexibel met hun tijd om kunnen gaan en goed bereikbaar kunnen zijn voor onze cliënten. Het team staat voor onze waarden: persoonlijk, duidelijk, doelgericht en actief samenwerken.

Onze behandelaren

Psychische klachten aanpakken en gelukkiger in het leven staan? Onze behandelaren helpen je graag verder.

De samenwerking

Uit een samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam is de Mentaal Beter Groep: Siggie for Students gestart. Siggie is er voor studenten die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De studententijd kan namelijk pittig zijn, met alles wat er op je afkomt. Het tempo van je studie ligt hoog, daarnaast heb je misschien een bijbaantje én probeer je een sociaal leven te onderhouden, vaak in een nog onbekende stad. Bovendien maakt het coronavirus het er allemaal niet makkelijker op. Hieruit is echter gebleken dat er ook studenten zijn die meer hulp nodig hebben dan de coaching die Siggie for Students of de studentenpsycholoog kan bieden. Voor deze groep studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam biedt Mentaal Beter vanaf nu digitale behandeling in de SGGZ onder de noemer Mentaal Beter Jong Volwassenen (in samenwerking met Erasmus Universiteit Rotterdam).

Zet de volgende stap in jouw herstel!