Mentaal Beter Online: dé online GGZ-praktijk

De behoeften van Nederlandse zorgconsumenten blijven in ontwikkeling. Vooral met de digitalisering van de zorg in Nederland, verwachten zorgconsumenten steeds vaker gebruik te kunnen maken van online hulpverlening. Om in te spelen op de behoeften van deze moderne zorgconsument, introduceert Mentaal Beter, Mentaal Beter Online: een online GGZ-praktijk die mensen de mogelijkheid biedt om volledig online psychische zorg te ontvangen op afstand.

Mentaal Beter Online biedt momenteel ondersteuning aan mensen die te maken hebben met lichte tot matige depressieklachten en angststoornissen. Vanuit hun eigen huis kunnen cliënten geheel online, door middel van beeldbellen, e-mailen en chatten behandeld worden door een psycholoog. Daarnaast zijn er buiten deze sessies om ook behandelassistentes beschikbaar voor ondersteuning.

Bij deze vorm van verzekerde geestelijke gezondheidszorg zullen cliënten ook grotendeels zelfstandig aan de slag moeten gaan om hun klachten aan te pakken. Hiervoor worden zogenaamde e-health programma’s voor gebruikt. Op deze wijze kunnen cliënten direct worden geholpen in een omgeving waarin zij zich fijn voelen en op momenten waarop zij het nodig hebben.

Met de komst van Mentaal Beter Online breidt Mentaal Beter haar aanbod voor de behandeling van depressies en angststoornissen uit. Daarnaast kunnen cliënten die via Mentaal Beter Online worden behandeld direct aan de slag van achter hun computer of mobiele telefoon; wachttijden spelen hier namelijk geen rol.

Privé delen
Publiek delen