Irene Scholten
Irene Scholten
GZ-Psycholoog

"Goededag! Ik ben Irene Scholten en vertel je graag meer over onze praktijk in Rotterdam"

Ik ben sinds 2004 werkzaam als GZ-psycholoog in een vrijgevestigde praktijk. Daarvoor heb ik 10 jaar werkervaring op gedaan binnen verschillende instellingen in de ggz. Ik bied geestelijke gezondheidszorg (ggz) aan volwassenen met lichte tot matige en ernstige psychische klachten.

Tijdens mijn opleiding heb ik veel ervaring opgedaan met cognitieve gedragstherapie en later in het werkend leven ben ik me op andere vlakken gaan ontwikkelen. Nu wordt mijn invalshoek in het werk vooral bepaald door de contextuele therapie en Mindfullness. Er is daarbij aandacht voor de verschillende generaties; hoe je familiare achtergrond doorwerkt in je omgang met jezelf, je relaties en je eigen kinderen. Belangrijke elementen daarin zijn de rust om te kijken, de balans van geven en ontvangen, passende zelfzorg en een ieder recht te doen.

Ik werk vanuit een groot vertrouwen in het vermogen van mensen om te komen tot ontwikkeling, creatieve aanpassingen, tot wat passend is voor hen op dit moment in hun leven. Ik zie mijzelf als degene die dit proces faciliteert en ondersteunt.

Wees welkom en neem gerust contact met me op! Dit kan zowel telefonisch als via e-mail.