Tips tegen een herfst- of winterdip

De donkere dagen zijn aangebroken – een periode waar veel mensen tegenop zien. Voor sommige mensen is deze periode zelfs zo zwaar dat ze in een winterdip of winterdepressie kunnen raken. Om deze donkere maanden wat dragelijker te maken, geven wij een aantal tips die je wellicht kunnen helpen:

1. Maak een wandeling

Probeer om overdag een stukje te gaan wandelen of te fietsen. Ook wanneer je op kantoor zit is het verstandig om (bijvoorbeeld tijdens je lunchpauze) buiten een frisse neus te halen om van het daglicht te genieten en je geest vrij te maken.

2. Beweeg je fit

Sporten is een goede investering in jezelf. Regel een sportmaatje en inspireer elkaar om regelmatig in beweging te komen. Door recreatief te sporten zonder prestatiedwang maken je hersenen endorfine vrij, wat goed is voor lichaam en geest. Wanneer je klaar bent, kun je jezelf belonen met een lekkere warme chocolademelk!

3. Zorg goed voor jezelf

Het is verleidelijk om tijdens de donkere dagen lekker op de bank series te kijken tot laat in de avond. Het is echter heel belangrijk om een goed slaapritme aan te houden. Zorg er dus voor dat je rond hetzelfde tijdstip naar bed gaat en weer opstaat. Daarnaast zal het eten van gezonde voeding en het drinken van voldoende water ervoor zorgen dat je lichaam voorzien blijft van de nodige vitaminen, mineralen en vocht die het nodig heeft om energiek te blijven.

4. Plan leuke dingen in

Zorg ervoor dat je leuke dingen blijft doen in de herfst en winter, dit kan al veel helpen tegen negatieve gevoelens! Door je agenda te vullen met leuke uitstapjes heb je steeds weer iets om naar uit te kijken. Plan bijvoorbeeld een dagje shoppen in en voorzie je kledingkast van nieuwe warme winterkleding!

5. Geniet van winterse gerechten

Het is weer de tijd van de stampotten! Geniet van warme winterse maaltijden met ideale wintergroenten. Deze bevatten veel ijzer. IJzer zorgt ervoor dat je bloedcellen zich beter vullen met zuurstof. Dit kan je net wat meer energie geven!

Privé delen
Publiek delen