Wat is competitive memory training (COMET)?

COMET training is een training voor verbetering van het zelfbeeld. Deze training is bedoeld voor mensen met een laag zelfbeeld die daar zodanig last van hebben, dat het hun hindert in hun functioneren. Je blaakt niet altijd en ieder moment van de dag van zelfvertrouwen. Sommige mensen denken doorlopend negatief over zichzelf, denken dat ze minder zijn dan anderen. Zonder zelfvertrouwen is het erg moeilijk de dingen te doen die men zou willen, het staat een leuk leven in de weg.

Psychische aandoeningen en een laag zelfbeeld

Mensen met een depressie, angststoornis, eetstoornis of persoonlijkheidsstoornis hebben vaak een negatief zelfbeeld. Het lage zelfbeeld staat ook genezing van deze aandoeningen in de weg. Daarom is het belangrijk het negatieve zelfbeeld aan te pakken om de therapie te laten slagen.

Hoe werkt de COMET training?

De COMET training is een groepstraining onder leiding van 2 groepstherapeuten. Het is een praktische cursus, door middel van opdrachten help je jezelf en elkaar een beter zelfbeeld te ontwikkelen. De training is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie. De cursus is een aanvulling op behandeling voor o.a. depressie of angst.

De COMET Training is ontwikkeld door Kees Korrelboom

Privé delen
Publiek delen