Krachtenbundeling verbetert kwaliteit en efficiency en vermindert GGZ-wachtlijsten

Hilversum, 17 februari 2022 – Geestelijke gezondheidszorgaanbieder HSK Beheer BV (HSK) bundelt de krachten met NL Mental Care Group (de Groep). Daarmee vergroot de Groep het dienstenaanbod bij het nastreven van uitkomst gestuurde zorg. HSK versterkt het aanbod van ambulante zorg voor volwassenen van de Groep. Dat aanbod omvat daarnaast de behandeling van kinderen met psychische problemen, leerstoornissen en preventiediensten.

Met deze transactie ontstaat een uniek platform met ongeveer 1.750 psychologen, psychiaters, kinderartsen en orthopedagogen die zorg bieden om de mentale weerbaarheid en het leervermogen van meer dan 75.000 mensen in Nederland jaarlijks te versterken. Samen met de bestaande merken van Mentaal Beter, Opdidakt, AlleskITs, Vitalmindz, De Gezonde Zaak en Siggie, integreert HSK een gevestigd netwerk dat zorg levert als antwoord op de aanhoudende wachtlijstproblemen. De Groep onderscheidt zich met korte wachttijden, meetbaar hoge behandelresultaten en lage terugvalpercentages. De Groep heeft nu de capaciteit om de lat hoger te leggen in de kwaliteit en toegankelijkheid van mentale zorg.

Zorg voor mensen met op wetenschap gebaseerde protocollen NL Mental Care Group en HSK delen dezelfde behandelfilosofie. Ze geloven in gevalideerde en evidence-based zorgprotocollen, uitkomstmetingen en het werken aan kortere doorlooptijden. Dat gebeurt door gebruik te maken van digitale technologieën. Volgens Martin de Heer, CEO van NL Mental Care Group, voorkomt deze unieke aanpak dat mensen langdurig in de GGZ komen en worden zorgbudgetten efficiënter ingezet. De Heer: ‘Met HSK profiteert de Groep van een uitgebreide expertise en langdurige ervaring op het gebied van arbeidsgerichte zorg. Dit geeft werkgevers mogelijkheden om de vitaliteit en veerkracht van medewerkers te vergroten. Met de nieuwe combinatie zullen we digitale oplossingen verder ontwikkelen, kijkend naar de groeiende behoefte aan psychologische hulp. Denk aan video consulten, E-healthmodules en app’s, maar ook het inzetten van VR-techniek in therapieën.’

‘Daarnaast zorgt de nieuwe groep voor meer carrièremogelijkheden voor onze professionals’, aldus De Heer. ‘Met HSK’s opleidingsinstituut Cure & Care Development versterken we ons vermogen om onze klinische staf verder te professionaliseren. We willen de voorkeurswerkgever worden voor de beste therapeuten.

Een groeiend aantal mensen bereiken die geestelijke zorg nodig hebben Deze overname wordt mede gefinancierd door Apax Partners SAS (Apax), die in 2021 NL Mental Care Group kocht. Volgens Marc Benatar, Healthcare Partner bij Apax, past deze combinatie perfect bij de ambities van de Groep om de kwaliteit van zorg te verbeteren en toegang tot patiënten in nood te vergroten. De komende jaren investeert de Groep aanzienlijk in de kwaliteit van protocollen, trainingen en digitale zorgpaden om betere en meer gepersonaliseerde zorg te leveren. ‘Apax is er van overtuigd dat de nieuwe, Nederlandse voorloper in mentale zorg de potentie heeft om haar unieke model te exporteren om meer mensen met psychische problemen te helpen’, aldus Benatar.

Privé delen
Publiek delen