Heleen Hagendoorn
Heleen Hagendoorn
Orthopedagoog Generalist

"Goededag! Ik ben Heleen Hagendoorn en vertel je graag meer over onze praktijk in Almere"

Op onze praktijk in Almere – Poort kunnen kinderen, jongeren en volwassenen terecht voor de behandeling van lichte tot matig ernstige psychische klachten die te maken hebben met depressie, angststoornissen, ADHD (kinderen en jongeren), trauma gerelateerde stoornissen (PTSS) en somatisch-symptoomstoornis.

“Wij begrijpen hoe het voelt als psychische klachten je leven overnemen. Daarom zijn wij er om je te helpen”

Volwassenen
Op onze praktijk bieden wij zorg voor cliënten vanaf 18 jaar binnen de GB-GGZ en (zeer beperkt) binnen de S-GGZ. Ons team pakt niet alleen psychische klachten aan, maar we besteden ook aandacht aan het algehele welbevinden. Er wordt kortdurende behandeling geboden aan cliënten die bekend zijn met angststoornissen, depressieve stoornissen, traumagerelateerde stoornissen, dwangstoornissen en in mindere mate somatisch-symptoomstoornissen en impulsbeheersingsstoornissen. Psychodiagnostisch onderzoek wordt slechts uitgevoerd als dit nodig is om de behandeling te kunnen starten of continueren. Na intake wordt er een inschatting van passende zorg gemaakt. Enkelvoudig onderzoek kan hier een onderdeel van zijn, maar wordt niet standaard op aanvraag uitgevoerd. Let op: wij behandelen alleen cliënten die binnen 10km van Almere wonen.

Foto van team Mentaal Beter Volwassenen tijdens het teamuitje in de Efteling

 

Kinderen en jongeren
Kinderen en jongeren (4-18 jaar) kunnen hier terecht voor diagnostiek en behandeling van lichte tot matig ernstige psychische klachten (BGGZ én SGGZ). Wij zijn met name gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van ontwikkelingsproblematiek (bijvoorbeeld ADHD of autisme). Daarnaast behandelen we onder andere angststoornissen, dwang, tics, depressieve klachten, trauma gerelateerde stoornissen en klachten op het gebied van zelfbeeld.

Zet de volgende stap in je herstel

Meld je aan