Maartje Timmermans
Maartje Timmermans
Orthopedagoog

"Goededag! Ik ben Maartje Timmermans en vertel je graag meer over onze praktijk in Assen"

In onze praktijk in Assen kunnen kinderen en jongeren en hun ouders terecht voor de behandeling van lichte tot matige psychische klachten. Wij zijn met name gespecialiseerd in ggz-behandelingen voor depressie, angststoornissen, ontwikkelingsstoornissen (ADHD/autisme), traumagerelateerde stoornissen (PTSS), obsessief compulsieve stoornissen en zelfbeeldproblemen. De vestiging Assen is daarnaast sterk in het bij de behandeling rekening houden met kinderen met een zeer hoge intelligentie.

“Wij begrijpen hoe het voelt als psychische klachten je leven overnemen. Daarom zijn wij er om je te helpen”

Voorbeelden waarbij wij kunnen helpen

Een kort lontje hebben, opzien tegen de nacht door nachtmerries, steeds schrikken van geluiden, je niet kunnen concentreren en vaak nare beelden voor je zien.

Vaak somber zijn, moe en passief zijn. Gedachten als; “ik ben waardeloos, ik ben niet goed genoeg, ik ben raar”. Ga je snel van het negatieve uit, let je vooral op negatieve feedback van anderen?

Heb je de neiging om te piekeren, sociaal contact het liefste uit de weg te gaan, of rood te worden? Ben je bang dat anderen je uitlachen of dat je voor gek zult staan? Is je kind extreem van streek bij afscheid nemen, overbezorgd dat jou als ouder iets overkomt?

Ben je snel afgeleid, vergeet je vaak dingen en/of vind je het moeilijk om stil te zitten?

Ben je erg prikkelgevoelig, kun je moeilijk omgaan met veranderingen en vind je sociale contacten aangaan en onderhouden ingewikkeld?

Zorgen je klachten ervoor dat je je vaak niet begrepen voelt door een ander? Of ontstaan er ruzies in je gezin?

Mentaal Beter kan je hierbij helpen, door de inzet van geschikte behandelingen, waardoor je deze klachten kunt verminderen.

Kinderpsycholoog Assen

Kinderen en jongeren met psychische klachten leren met behulp van een kinderpsycholoog niet alleen hoe ze hun psychische klachten kunnen verminderen, maar ook hoe ze zelfstandig sterker en positiever in het leven kunnen staan. Daarnaast zorgen we er ook voor dat de rest van het gezin praktische handvatten krijgt aangereikt om de onderlinge relaties binnen het gezin sterk en soepel te houden.

Behandelvormen

We werken met wetenschappelijk onderbouwde behandelvormen, zoals psycho-educatie, cognitieve gedragstherapie, EMDR, gezinsbehandeling, psychomotore en vak-therapie. Wij hanteren hierbij een systemische benadering. Ons team bestaat uit therapeuten van verschillende disciplines, zoals ontwikkelingspsychologen, orthopedagogen, gz-psychologen, gezinsbehandelaren, vaktherapeuten (beeldende therapie en psychomotore therapie) en een klinisch psycholoog.

Zet de volgende stap in je herstel

Meld je aan