Wouter Bleijenberg
Wouter Bleijenberg
Klinisch Psycholoog

"Goededag! Ik ben Wouter Bleijenberg en vertel je graag meer over onze praktijk in Dieren"

Psychologenpraktijk Bleijenberg-Derks biedt psychologische hulpverlening aan kinderen en jongeren. Onze praktijk staat bekend om haar persoonlijke, veelzijdige en deskundige hulpaanbod. Wij zijn gespecialiseerd in complexe diagnostiek bij kinderen/jeugdigen en behandeling van lichte tot matig ernstige psychische problemen bij kinderen/jeugdigen.

Een behandeling bij onze praktijk duurt zo kort als mogelijk en zo lang als nodig.

Het behandeltraject
De behandeling richt zich op het bereiken van haalbare veranderingen. Deze doelen worden vastgelegd in een behandelplan. Het komt geregeld voor dat opdrachten en oefeningen worden afgesproken die je zelf thuis moet gaan uitvoeren, om tot een gewenst behandelresultaat te komen. In de behandeling wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken, onder andere cognitieve gedragstherapie, EMDR en spel.

Ouders en het gezin
Ouders worden altijd betrokken bij deze behandeling, uitzonderingen daargelaten. Individuele behandeling aan kinderen en jeugdigen wordt geboden vanaf ongeveer zes jaar. Jongere kinderen zullen vaak behandeld worden aan de hand van ouderbegeleiding. Bepaalde problematiek wordt veroorzaakt of in stand gehouden door het gezin. Aanpak van de problemen loopt dan liefst ook via het gehele gezin.