Zelftest Angststoornis

De Mentaal Beter Angststoornis test geeft een indicatie van de ernst van jouw klachten. Doe de zelftest

Zelftest Angststoornis

Deze test is bedoeld voor jongeren en volwassenen, maar kan ook gebruikt worden door ouders om in te vullen voor hun kinderen.

Merk je dat je vaak zenuwachtig bent of last hebt van een gespannen gevoel? Heb je last van hyperventileren of hartkloppingen? Of vermijd je bepaalde situaties of plekken? Doe dan deze online zelftest om te achterhalen of je last hebt van een angststoornis. Deze test kan een indruk geven van het type angststoornis waar wellicht sprake van is. Invullen is geheel anoniem en je ontvangt direct de uitslag na het afronden van de test.

Aan de hand van de uitslag kun je besluiten een onderzoek te laten doen door een GZ-psycholoog of psychiater om de diagnose vast te kunnen stellen. Angststoornissen kunnen zich op allerlei verschillende manieren uiten. Aan de hand van gesprekken met een psycholoog of psychiater kan er uitgezocht worden aan welke kenmerken van welke angststoornis er wordt voldaan. Een zorgvuldige diagnose is belangrijk om de juiste behandeling te bepalen.

Zet de volgende stap in jouw herstel en doe de zelftest

LET OP: hoewel deze test zelfinzicht kan geven, is deze test nadrukkelijk niet bedoeld voor het stellen van een diagnose. Aan de uitkomst van deze test kunnen dan ook geen rechten ontleend worden. Neem voor een volledige diagnose contact op met een huisarts.

Online training: Van angst naar lef

Heb jij last van angst en houdt het je dagelijks bezig? In samenwerking met Psychologie Magazine bieden wij een online basistraining aan waarin je leert hoe je dagelijkse angsten kunt overwinnen en meer lef ontwikkelt. Niet alleen zal je jouw angst(en) beter gaan begrijpen, ook krijg je praktische tips die jou dagelijks kunnen ondersteunen.