Ottoline Dietz de Loos
Ottoline Dietz de Loos
GZ-psycholoog

"Goededag! Ik ben Ottoline Dietz de Loos en vertel je graag meer over onze praktijk in Amsterdam"

Op onze praktijk in Amsterdam kunnen kinderen, jongeren en volwassenen terecht voor de behandeling van lichte tot matig ernstige psychische klachten.

Psycholoog voor volwassenen Amsterdam

Sinds 1 januari 2021 is PEP Psychologen onderdeel van Mentaal Beter. PEP (Praktijk van Eerstelijnspsychologen en Psychotherapeuten) is in 1982 opgericht door een aantal jonge klinisch psychologen. Hun missie: toegankelijke en kwalitatief hoogstaande psychologische hulp voor iedereen. Deze missie hanteert PEP nog steeds. Onze psychologen zijn hoog opgeleid en hebben passie voor hun vak. Jij als cliënt staat centraal. Maatwerk is van groot van belang. We streven altijd naar het best mogelijke behandelresultaat.

Alles onder één dak
Het behandelteam bestaat uit GZ-psychologen (gezondheidszorg-psychologen), psychotherapeuten, klinisch psychologen en basispsychologen. Daarnaast zijn wij opleidingspraktijk voor de opleiding tot GZ-psycholoog en psychotherapeut. Wij werken samen met een vaste psychiater, een groot aantal huisartsen en KNO-artsen op het gebied van tinnitus (oorsuizen). Verder zijn enkele behandelaren werkzaam in de functie van POH GGZ bij huisartspraktijken.

Samen met een (gz-)psycholoog brengen we jouw klachten en wensen duidelijk in kaart en stellen we daarna een persoonlijk behandelplan op die qua duur, intensiteit en type (online) therapie aansluit op jouw persoonlijke behoeften.

Kinderpsycholoog Amsterdam

Kinderen en jongeren met psychische klachten leren met behulp van een kinder- en jeugdpsycholoog niet alleen hoe ze hun psychische klachten kunnen verminderen, maar ook hoe ze zelfstandig sterker en positiever in het leven kunnen staan.

Binnen de locatie Amsterdam kan een diagnostiek- en/of behandeltraject binnen de basis ggz worden aangeboden. Er is dan een vermoeden van een DSM-stoornis, hierbij kan gedacht worden aan lichte tot matige psychische problemen. Waarbij kortdurende psychologische zorg wordt geboden. Zoals angst-, stemmings- en paniekklachten, zelfbeeld, emotieregulatie problemen en omgang met echtscheiding van ouders of pesten. Daarnaast bijvoorbeeld onderzoek naar eventuele AD(H)D of autisme.

Verder zorgen we er ook voor dat de rest van het gezin praktische handvatten krijgt aangereikt om de onderlinge relaties binnen het gezin sterk en soepel te houden. Een systeemtherapeut kan hierin ondersteuning bieden. Indien geïndiceerd kan er tevens een consult worden ingepland bij een kinder- en jeugdpsychiater.

Zet de volgende stap in je herstel

Meld je aan