Corry van der Lee
Corry van der Lee
GZ-Psycholoog

"Goededag! Ik ben Corry van der Lee en vertel je graag meer over onze praktijk in Amersfoort"

KAPPA is een samenwerkingsverband van meerdere psychologen en pedagogen, gericht op psychische hulpverlening aan diverse doelgroepen. Ik ben afgestudeerd als kinder- en jeugdpsycholoog en heb daarna onder andere de opleiding tot dagdroomtherapeut en de basisopleiding EMDR gevolgd. De laatste 10 jaar heb ik mij geschoold in het werken met opstellingen op basis van meergenerationele psychotraumatologie (OMPT), zoals ontwikkeld door Franz Ruppert. Deze methodiek blijkt zeer geschikt om hechtingsproblemen te behandelen.

Voor ik in 2001 bij KAPPA kwam werken, was ik werkzaam in een centrum voor dagbehandeling van kinderen van 6 – 12 jaar, en op een polikliniek voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

In mijn werk is de laatste jaren het accent verschoven van het werken met kinderen via het therapeutisch werken met hun ouders naar het werken met volwassenen en jong-volwassenen (vanaf 18 jaar).

Vragen waarmee mensen zich aanmelden zijn: vastlopen in relaties, werk en/of gezin – vragen samenhangend met adoptie – hechtingsproblemen en/of stemmingsklachten. Ik gebruik, naast gesprekstherapie, opstellingen en dagdromen om te verhelderen hoe vroege(re) ervaringen doorwerken in het heden, en als aanzet tot veranderingen in denken, voelen en handelen.