"Goededag! Ik ben Mentaal Beter Jong - Den Haag - Platinaweg en vertel je graag meer over onze praktijk in Den Haag"

Vanaf 1 januari 2024 gaan twee organisaties zorgen voor alle jeugdhulp in de stad Den Haag. Voor zowel het voorkomen van psychische problemen tot specialistische jeugdhulp. Deze organisaties zijn:

Zowel Kracht als rondomJou bieden zelf jeugdhulp aan en daarnaast werken zij samen met andere zorgaanbieders in de regio om de juiste hulp te bieden. Wanneer je kind een nieuwe jeugdhulpvraag heeft na 1 januari 2024, kun je contact opnemen met Kracht of rondomJou. Bekijk hier de informatiekaart voor jeugdhulp in Den Haag.

Voor welke stadsdelen werken Kracht en RondomJou?

Kracht: Escamp, Loosduinen, Segbroek & Scheveningen
RondomJou: Centrum, Haagse Hout, Laak, Leidschenveen-Ypenburg

Wil je weten in welk stadsdeel jouw adres valt? Voer dan uw postcode in op jeugdhulpdenhaag.nl/postcode/

Voor meer informatie verwijzen wij je graag door naar Jeugdhulp Den Haag.

Over Mentaal Beter Den Haag

Op onze praktijk in Den Haag staat een team van verschillende behandelaren klaar voor het behandelen van psychische klachten bij kinderen en jongeren. Wij behandelen lichte tot matig ernstige psychische klachten die te maken hebben met depressie, angststoornissen, ADHD, trauma gerelateerde stoornissen (PTSS), somatisch-symptoomstoornis en milde persoonlijkheidsproblemen. Maar naast het behandelen van psychische klachten, zorgen we er ook voor dat kinderen, jongeren en gezinnen weer floreren.

Niet alleen individuele kinderen, maar ook complete gezinnen helpen
Tijdens de behandeling staat het kind op de eerste plaats. Maar het is net zo belangrijk om de rest van het gezin te ondersteunen en te leren omgaan met de bestaande psychische klachten. Wij zorgen er dan ook voor dat niet alleen het kind of de jongere nuttige handvatten krijgt aangereikt om te bloeien, maar ook het gezin. Hierbij leren jullie allemaal om sterker en positiever in het leven te staan.

Ook online therapie in Den Haag
Reguliere persoonlijke gesprekken kunnen en zullen in veel gevallen worden aangevuld met online behandelmogelijkheden. Hiervoor gebruiken wij een ruim aanbod van e-health modules die speciaal voor kinderen, jongeren en hun ouders ontwikkeld zijn. Meer over ons e-health aanbod lees je hier.