De lente, misschien wel de fijnste periode van het jaar!

Heerlijk, de winter is bijna ten einde, waarbij we hopelijk snel afscheid kunnen nemen van die koude periode. Op naar meer zon, meer buiten zijn en nieuwe positieve energie. Zodra wij de lente ruiken, willen we naar buiten en gaat het kriebelen. Waarom vinden wij de lente misschien wel de fijnste periode van het jaar? In dit artikel beschrijven we de leukste 10 feiten van de lente die je stiekem alvast dat heerlijke lente-gevoel zullen geven.

De bloesem komen op

Er verschijnt bloesem aan de bomen en daarmee wordt de geur van de lente enorm versterkt. Niets zo fijn om een lekker buiten te wandelen en te genieten van deze geursensatie. Even dankbaar zijn voor die kleine momenten en stil te staan bij de schoonheid om je heen.

Je wordt vroeger wakker

Heerlijk toch! Langzaamaan wordt het ‘s morgens vroeger licht en worden de dagen langer. Dit heeft absoluut invloed op je humeur en je gevoel van welbehagen wordt vergroot door meer zonlicht.

Die winterjas maakt plaats voor een voorjaarsjas

Het moment dat je ‘s ochtends de deur open doet en je die heerlijke lente temperature voelt. Een absoluut geluksmoment die je gehele dag goed maakt!

Vitamine D

Gedurende de winterperiode kan de huid niet genoeg vitamine D aanmaken onder invloed van de zon, maar zodra het voorjaar begint hoef jij je daar geen zorgen meer over te maken. Je voelt je waarschijnlijk veel energieker en de vitamine D wordt weer snel opgenomen door je lichaam. Geniet dan ook lekker van die eerste momenten in het voorjaarszonnetje, desnoods nog met je jas aan.

Beweging

Wist je dat bewegen ook heel goed is voor je mentale welzijn? Buiten wandelen, joggen, yoga op het strand, bootcampen in het bos. Doen! Je krijgt er meer energie door, voelt je fitter en dat straal je ook uit! Dat blosje op je wangen en de glans op je huid staan ook nog eens prachtig.

Lente in je huis

De lente staat voor een nieuwe start, niet alleen voor het weer en de natuur, maar ook wat betreft je huis. Het is daarom de perfecte periode om je huis weer gezellig te stylen. Wat vrolijke kussens, mooie narcissen en hyacinten.. Het ziet er niet alleen fijn ook maar de geuren van deze voorjaarsbloemen roepen ook een geluksgevoel op.

Eet gezond en zomers

Eet voedingsmiddelen die passen bij dit seizoen, het liefste echte seizoensproducten. Begin de dag met bijvoorbeeld een kleurrijke smoothie van vers fruit. Het geeft je een lentegevoel en het smaakt ook nog eens heerlijk. Een goed begin van de dag!

Geniet van al dat moois om je heen

In de lente is het niets lekkerder dan een heerlijke wandeling te maken in het bos, op de heide en/of het strand. De lente wordt ingeluid door de krokus, op de voet gevolgd door het sneeuwklokje. Heerlijke voorjaarskleuren maken plaats voor de grauwe winterkleuren.

Kortom: de lente brengt een glimlach op ons gezicht. We hopen dat je er intens van zult genieten!

Volg ons ook op Facebook voor leuke feitjes, ideetjes, handige apps, boeken, tips & tricks.

Privé delen
Publiek delen